Over mij

 

Mijn naam is Patricia Wittebroodt, ik ben geboren in Antwerpen (België) en woon met mijn partner in Schoonhoven (NL).

Patricia Wittebroodt Psychotherapie

Ik heb mijn opleiding voltooid aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie in België (AIHP). In Nederland heb ik de opleidingen tot ACT-trainer (Acceptance and Commitment Therapy, SeeTrue), Familieopstellingen / Systeemtherapie (De Verdieping) en Gecompliceerde Rouw (RINO) gevolgd en ben lid van de ACBS (Association for Contextual Behavioral Science). Daarnaast ben ik mede oprichter van en ook werkzaam bij Omega advies & coaching.

Vanuit een persoonlijke ervaring weet ik hoe ontwrichtend een vermissing of vrijwillige verdwijning ingrijpt in het leven van achterblijvers. Dit heeft me in 2014 doen beslissen om me professioneel voornamelijk te richten op therapeutische begeleiding voor achterblijvers na een vermissing en voor mensen met een complexere verlieservaring.

Tot in 2017 heb ik mensen van wie een dierbare vermist is telefonisch, per email en soms met huisbezoeken begeleid. Uit die contacten kwam steeds de behoefte naar voren aan lotgenotencontact in groepsbijeenkomsten. Daarop heb ik in 2015 de Huiskamergroep voor achterblijvers na een vermissing of vrijwillige verdwijning opgericht. Deze groep is maandelijks bijeen gekomen tot in februari 2017. Wegens een vrij zware medische ingreep heb ik toen een ‘Sabbath-jaar’ voor mezelf ingelast.

Vanuit de deelnemers van de Huiskamergroep kwam ook de vraag naar meer concrete handvatten om met moeilijke situaties als gevolg van de vermissing of verdwijning om te gaan. Tijdens mijn herstelperiode in 2017 heb ik de training ‘Op weg met het gemis’ uitgewerkt, die individueel gevolgd kan worden of, bij voldoende aanmeldingen, in groep.

Naast het aanbod van deze training, blijven losse gesprekken natuurlijk ook mogelijk, alsook coaching bij nieuwe levenswendingen.

In oktober 2020 heb ik voor de lotgenoten bijeenkomsten de fakkel door gegeven aan Slachtofferhulp.nl.

Patricia Wittebroodt

(Screenshot van een Interview van Hart van Nederland over de impact van vermissingen februari 2021)

Sinds ruim 30 jaar verdiep ik me in verschillende meditatietechnieken en Mindfulness, waarbij ‘de weg van het hart’ centraal staat. Dit heeft me geïnspireerd tot het schrijven van twee gedichtenbundels:

    • ‘Een weg naar liefde’ (te verkrijgen via MijnBestseller € 13,21 excl. verzendkosten – opbrengst gaat integraal naar ShishaSeva.be)
    • ‘Zo zal ik aarde zijn – Gedachten over afscheid’ (€ 13,21 excl. verzendkosten, te verkrijgen via deze site)